functie-inhoud: zo werken we bij mens & relatie

Als consulent wordt u gebeld of gemaild door een kandidaat. U bezoekt hem of haar voor een intakegesprek dat ca. 2 uur duurt. U stelt veel vragen, waaronder zeer persoonlijke. Voor u hem of haar definitief inschrijft, geeft u aan hoeveel partnervoorstellen de kandidaat kan verwachten.
U selecteert mogelijke kandidaten voor uw cliënt uit uw bestand en het regionale bestand (in overleg met de collega's uit het regioteam). Ook is er een landelijk bestand dat wordt beheerd door afdeling bemiddeling Mens & Relatie in Venlo.

Caroline van Eijk
Consulent Tilburg
Omdat ik me graag in mensen verdiep heb ik ervoor gekozen om consulent te worden. De persoonlijke ontmoeting vind ik heel belangrijk.

Annemiek Plomp
Consulent Purmerend

Inmiddels ben ik ruim 15 jaar werkzaam als consulent - de meest fantastische baan die er is - het geeft een enorme boost om 2 unieke mensen samen heel gelukkig te zien.

bemiddeling

De afdeling bemiddeling kan kandidaten buiten de regiogrenzen selecteren. Is er een partnervoorstel, dan wordt dit door het secretariaat aan beide kandidaten voorgelegd. Ze ontvangen elkaars profielschets, met naam, voornaam en telefoonnummer en kunnen vervolgens contact met elkaar opnemen. U adviseert de cliënten elkaar drie keer te ontmoeten en daarna te beslissen of het contact wordt voortgezet of dat men een nieuw voorstel wenst.